Lalampahan Si Soma


Si Soma bujang lapuk anu hideung lestreng meunang THR anu lumayan. Kacaritakeun manéhna jalan-jalan ka Maribaya méakeun kapanasaran. Si Soma tumpak beus kota ti St Hall anu heurin pasedek-sedek, kapaksa nangtung. Di jero beus aya aki-aki jeung nini-nini bulé anu nangtung ogé. Basa Inggris Soma ngan pas-pasan pisan, kitu gé pédah baé aya kursus gratis di kantorna, tapi kulantaran si aki-aki bulé ngajakan ngobrol, nya kapaksa ngaladénan.

“What country do you come from?”

“Indonesia Sir !”

“Oh, I thought you an African’s negro. Can you speak English ?”

“Yes Sir”.

“So, please explain me about your family in English”.

“Oh, I can’t Sir !”

“Why ?”

“Because I have no family in English !”

“????” (aki-aki bule ngahuleng)

 

Bari jeung rada teu ngarti si aki-aki bulé terus ngajakan ngobrol.

“By the way, where were you born?”

“Bandung Sir”

“Which part ?”

“All of me Sir, from my leg up to my head”

“????” (aki-aki bule tea ngarasa heran)

 

Palebah Lédeng aya ucing ngaliwat, beus ngerém ngadadak, si Soma nincak suku si aki-aki bulé.

“Oh, I am sorry !”, ceuk Soma

“I am sorry too”

“????….I am sorry three”

“What are you sorry for?”

“???…..I am sorry five Sir”

“?????” (aki-aki bule lieuren)

 

Dasar suku si Soma hompimpah alias jébrag (maklum ti leuleutik tara maké sapatu), manéhna nincak suku nini-nini bulé anu nangtung sagigireun aki-aki bulé téa bari jeung teu karasaeun. Si nini-nini bulé sigana keur séwot.

“Hey young man ! By doing like this, you will go to hell!”

“Oh ? Stop pir!  Kuring salah beus, sugan téh ka Maribaya!”

“?????” (aki-aki jeung nini-nini bule silih teuteup bari jeung teu ngarti kana polah si Soma)[]

5 pemikiran pada “Lalampahan Si Soma

  1. Hahahahaha… lucu pisan
    Tiasaan si akang yeuh koleksi bodoran hade pisan. Terang kieu mah ti kapungkur abdi teh nganjang ka ieu blog.

    Salam kenal nya Kang!🙂

    Hehehehe…
    Manawi kusimkuring dipajang di blog teh supados nu sanes tiasa seuri tur kahibur.🙂 Nuhun tos kersa unjang-anjang ka blog simkuring. Salam kenal oge.

    Salam,
    O. Solihin
    19 Agustus 2007, tabuh 12 siang langkung :p

Kantunkeun Balesan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s