Salah Tafsir

Di halteu karéta api Leuwi Goong aya urang Cirebon anu keur diuk sorangan dina bangku, sigana mah keur nungguan karéta api nu ka dayeuhkeun. Lar aya tukang nangka ngaliwat hareupeunana. Tukang nangka : “Nangkana Mas! Nangkana Mas! ” Ngadéngé omongan tukang nangka, urang Cirebon téa diukna rada ngagésér saeutik. Tukang nangka: “Nangkana Mas! Nangkana Mas!” Urang Cirebon téa diukna rada ngagésér deui saeutik. Tukang nangka: “Nangkana Mas! Nangkana Mas!” Urang Cirebon téa diukna rada ngagésér deui saeutik. Terus kitu kajadianana, nepi ka bangkuna ngajuralit, si urang Cirebon tijengkang nangkarak bengkang. Si urang Cirebon ngambek, nyarékan tukang nangka laklak dasar. Urang … Lanjutkan membaca Salah Tafsir

Salah Kaprah

SALAH KAPRAH (1) Satpam hyper market nangkep lalaki anu keur keketeyepan di jeo gudang. “Keur naon manéh di jero gudang?” “Ah, keur tumpa-tempo waé sayah mah” “Tah baca dina panto !” “Dilarang masuk, kecuali yang berkepentingan” “Tah gening bisa maca !” “Na palebah mana salah kuring?” “Nya salah atuh ari asup ka dinya mah!” “Kuring mah teu ngarasa salah, da aya kapentingan……” “Naon kapentinganana?” “Enya ceuk kuring ogé tumpa-tempo”[] SALAH KAPRAH (2) Nyi Odah komplén ka pabrik shampoo, malah mah maké pengacara sagala. “Kuring komplén, lantaran buuk kuring lain boro-boro hitam berkilau, kalahka rontok” “Dupi Ibu teu maos iklana?” “Nya … Lanjutkan membaca Salah Kaprah

Si Kabayan Dicukur

Si Kabayan teh kandulan pisan. Ari kandulan teh jahe alias jago he-es (beuki sare). Teu kaop nyangkere atawa nyarande sok ker wae kerek. Sakali mangsa si Kabayan teh dicukur. Dicukurna handapeun tangkal gede di sisi jalan Supratman. Ari tukang cukur teh ruruntuk dalang. Tadina hayang jadi dalang tapi teu kataekan. Kalah jadi tukang cukur. Teu wudu payu nyukurna teh da eta ari nyukur sok bari ngadalang. Si Kabayan tibarang gek diuk dina korsi panyukuran geus lelenggutan wae nundutan. Saperti biasa tukang cukur teh ari ceg kana gunting jeung sisir tuluy wae ngabuih… Ngadalang. Pokna teh, “Tah kacaturkeun di nagara Alengka, … Lanjutkan membaca Si Kabayan Dicukur

[MP3] Bodoran Sunda

Assalaamu’alaikum wr wb Khususon buat warga USA (Urang Sunda Asli), mangga bilih bade ngadangukeun bodoran sunda. Sekadar hiburan aja lah. Landong baeud:-). Silakan download file-file di bawah ini: (punten bahasana campuran) Bodoran Sunda [1] Bodoran Sunda [2] Bodoran Sunda [3] Bodoran Sunda [4] Bodoran Sunda [5] Bodoran Sunda [6] Bodoran Sunda [7] Bodoran Sunda [8] Bodoran Sunda [9] Bodoran Sunda [10] Salam, O. Solihin Lanjutkan membaca [MP3] Bodoran Sunda

Eusi Hate Nu Geuliz

Aya nu apal ka abdi?  Abdi  teh nu katelah neng Euis tea. Lengkepna Euis Bahenolwati. Asli ti ledeh kehed. Ceuk batur rupa abdi teh cenah geulis. Naha enya kitu? Panasaran, basa hudang saur, can sibeungeut sibeungeut  acan langsung we ngeunteung bari heuay, ih  enya we geuning  geulis.  Cing tebak geulis kawas saha? Mun katebak engke dipasihan nomer hape abdi! Bit ketah, mangga we ketah papantes ku nyalira.

Geulis tur nyari  nu kiwari napel diraray  abdi. Paingan atuh kamari aya aki aki ret deui ret deui ka abdi. Dipelong malik melong, ditoel malik noel, antukna otel, lila lila mah bosen otel jeung aki aki,antukna dampal suku jadi ateul. Teu antapwarah  jekok we ditajongkeun kapalebah mamarasna. Tuman atuh da, ngan saentasna rada ngajenghok jeung semu kaduhung, sihoreng  sedan ferarri anu nga ngajugrug gigireun manehna boga siaki. Mun apal samemehna meureun  moal wuna wani tujang tajong malah sabalikna kaahlian abdi diwidang ruya rayu bade diketrukeun. Lanjutkan membaca “Eusi Hate Nu Geuliz”

Logika Si Kabayan

Dina hija waktu, si Kabayan luha – loho ka warung. Manehna nanya ka anu jaga warung, “Coca Cola sabaraha hargana?“ “Tilu rebu,” jawab nu jaga. “Cik meuli hiji!” ceuk si kabayan.Keur kitu si Kabayan ningali aya Fanta. “Ari Fanta sabaraha?” ceuk si Kabayan. “Sami tilu rebu!” ceuk nu jaga. “Ari kitu mah tukeurkeun wae ieu Coca Cola teh kana Fanta!” Geus narima Fanta Si Kabayan ngaleos. Ku tukang warung dihulag, “Bayar heula kabayan!“ “Naha make kudu mayar sagala?” ceuk si Kabayan. “Kapan Fanta mah panukeuran Coca-Cola?!“. “Tapi pan Coca Cola na can dibayar!” ceuk nu boga warung. “Naha make kudu … Lanjutkan membaca Logika Si Kabayan