Salah Tafsir

Di halteu karéta api Leuwi Goong aya urang Cirebon anu keur diuk sorangan dina bangku, sigana mah keur nungguan karéta api nu ka dayeuhkeun. Lar aya tukang nangka ngaliwat hareupeunana. Tukang nangka : “Nangkana Mas! Nangkana Mas! ” Ngadéngé omongan tukang nangka, urang Cirebon téa diukna rada ngagésér saeutik. Tukang nangka: “Nangkana Mas! Nangkana Mas!” Urang Cirebon téa diukna rada ngagésér deui saeutik. Tukang nangka: “Nangkana Mas! Nangkana Mas!” Urang Cirebon téa diukna rada ngagésér deui saeutik. Terus kitu kajadianana, nepi ka bangkuna ngajuralit, si urang Cirebon tijengkang nangkarak bengkang. Si urang Cirebon ngambek, nyarékan tukang nangka laklak dasar. Urang … Lanjutkan membaca Salah Tafsir

Salah Sangka

Kareta Api barang nyemprung ti wetan ka kulonkeun. Kabeneran di  sisi rel nu deukeut ka station aya tukang lotek keur ngebut-ngebut elap beureumna sabab dagangannana geus beak kari samarana wungkul. Ningali di hareup aya nu ngebut-ngebut lamak beureum, masinis ngerem kareta api da disangkana aya bahaya. Terus nolol tina kaca jandela bari nanya ka tukang lotek: “Aya naon, Bi?” “Teu aya nanaon, mung kantun samarana wungkul!”[] Lanjutkan membaca Salah Sangka

Salah Kaprah

SALAH KAPRAH (1) Satpam hyper market nangkep lalaki anu keur keketeyepan di jeo gudang. “Keur naon manéh di jero gudang?” “Ah, keur tumpa-tempo waé sayah mah” “Tah baca dina panto !” “Dilarang masuk, kecuali yang berkepentingan” “Tah gening bisa maca !” “Na palebah mana salah kuring?” “Nya salah atuh ari asup ka dinya mah!” “Kuring mah teu ngarasa salah, da aya kapentingan……” “Naon kapentinganana?” “Enya ceuk kuring ogé tumpa-tempo”[] SALAH KAPRAH (2) Nyi Odah komplén ka pabrik shampoo, malah mah maké pengacara sagala. “Kuring komplén, lantaran buuk kuring lain boro-boro hitam berkilau, kalahka rontok” “Dupi Ibu teu maos iklana?” “Nya … Lanjutkan membaca Salah Kaprah

Si Kabayan Dicukur

Si Kabayan teh kandulan pisan. Ari kandulan teh jahe alias jago he-es (beuki sare). Teu kaop nyangkere atawa nyarande sok ker wae kerek. Sakali mangsa si Kabayan teh dicukur. Dicukurna handapeun tangkal gede di sisi jalan Supratman. Ari tukang cukur teh ruruntuk dalang. Tadina hayang jadi dalang tapi teu kataekan. Kalah jadi tukang cukur. Teu wudu payu nyukurna teh da eta ari nyukur sok bari ngadalang. Si Kabayan tibarang gek diuk dina korsi panyukuran geus lelenggutan wae nundutan. Saperti biasa tukang cukur teh ari ceg kana gunting jeung sisir tuluy wae ngabuih… Ngadalang. Pokna teh, “Tah kacaturkeun di nagara Alengka, … Lanjutkan membaca Si Kabayan Dicukur

[MP3] Bodoran Sunda

Assalaamu’alaikum wr wb Khususon buat warga USA (Urang Sunda Asli), mangga bilih bade ngadangukeun bodoran sunda. Sekadar hiburan aja lah. Landong baeud:-). Silakan download file-file di bawah ini: (punten bahasana campuran) Bodoran Sunda [1] Bodoran Sunda [2] Bodoran Sunda [3] Bodoran Sunda [4] Bodoran Sunda [5] Bodoran Sunda [6] Bodoran Sunda [7] Bodoran Sunda [8] Bodoran Sunda [9] Bodoran Sunda [10] Salam, O. Solihin Lanjutkan membaca [MP3] Bodoran Sunda

Eusi Hate Nu Geuliz

Aya nu apal ka abdi?  Abdi  teh nu katelah neng Euis tea. Lengkepna Euis Bahenolwati. Asli ti ledeh kehed. Ceuk batur rupa abdi teh cenah geulis. Naha enya kitu? Panasaran, basa hudang saur, can sibeungeut sibeungeut  acan langsung we ngeunteung bari heuay, ih  enya we geuning  geulis.  Cing tebak geulis kawas saha? Mun katebak engke dipasihan nomer hape abdi! Bit ketah, mangga we ketah papantes ku nyalira.

Geulis tur nyari  nu kiwari napel diraray  abdi. Paingan atuh kamari aya aki aki ret deui ret deui ka abdi. Dipelong malik melong, ditoel malik noel, antukna otel, lila lila mah bosen otel jeung aki aki,antukna dampal suku jadi ateul. Teu antapwarah  jekok we ditajongkeun kapalebah mamarasna. Tuman atuh da, ngan saentasna rada ngajenghok jeung semu kaduhung, sihoreng  sedan ferarri anu nga ngajugrug gigireun manehna boga siaki. Mun apal samemehna meureun  moal wuna wani tujang tajong malah sabalikna kaahlian abdi diwidang ruya rayu bade diketrukeun. Lanjutkan membaca “Eusi Hate Nu Geuliz”

Tutup ku kecap “Me Too”

Hiji poé, Perdana Menteri Koizumi ti Jepang arék manggihan Bill Clinton (waktu masih kénéh jadi persidén USA). Kulantaran Koizumi téh bahasa Inggris-na payah, manéhna nyalukan penerjemah. Manehna ménta pitunjuk kalimat-kalimat péndék anu biasa dikecapkeun waktu upacara penyambutan. Ceuk penerjemah, “Sateuacana jabat tangan, ucapkeun baé “how are you?” Waktu Clinton ngabales ku ucapan “I am fine”, Bapak ungguk waé saolah-olah ngarti; teras Bapak nyambung ku kalimat ”Me too”. Tos kitu mah giliran abdi anu neraskeun ngurus perjangjian bilateralna mah”. Pondok carita, Koizuma nepi di gedung putih. Bill Clinton geus nunggu ku upacara kanagaraan. Kizumi: “Who are you?” (Maksudna mah “how are … Lanjutkan membaca Tutup ku kecap “Me Too”

This Ain’t a Love Song

Sababaraha taun ka tukang. Harita kuring masih kénéh digawé di Carnival Cruising Lines, nyaéta parusahaan kapal pesiar anu jalurna téh ti Miami, Florida, tepi ka Kapuloan Bahama. Boga pancén téh jadi waiter dina dék kapal.

Hiji mangsa kapal kuring katatamuan ku grup band ti New Jersey, New York. Saha deui mun lain Bon Jovi. Batur sapagawéan mani hariweusweus ngomongkeun Jon Bon Jovi saparakanca. Sok komo barudak awéwé mah teu sirikna histeris. Kuring mah haré-haré baé. Rék Bon Jovi rék Metallica, mangsa bodo! Kuring mah teu pati resep kana musik brang-bréng-brong siga rock music téh. Resep gé kana musik slow panineungan anu biduanna Matt Monroe, Engelbert Humperdink, jeung Simon ‘n Garfunkel.

Hiji poé wanci haneut moyan. Para tamu réa nu ngadon moé awak dina dék kapal. Pon kitu deui Mr. Jon Bon Jovi, Mr. Richie Sambora, Mr. David Brian, Mr. Tico Torres, jeung Mr. Alec John Such. Kabeneran kuring ngaliwat ka palebah maranéhna. Lanjutkan membaca “This Ain’t a Love Song”